Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Tepsis csülök

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tepsis csülök

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 273
  • Elküldve: 64

Hozzávalók:

  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 1 kg burgonya
  • 1 nagyobb hátsó csülök
  • olaj vagy zsír
  • 1 fej fokhagyma
  • őrölt bors
  • friss kapor, petrezselyem vagy más zöldfűszer
  • 5 dl tejföl

Elkészítés:

A csülköt teljesen megfőzöm, hogy a csont ellenállás nélkül kicuppanjona húsból, ha megcsavarintom. A kolompért kockára, a hagymát karikára vágom, lesózom alaposan. Olajat vagy zsírt teszek a tepsi aljára, beleszórom a lesózott krumpli-hagyma koktélt. A csülköt szétszedem, kivágom a bélyegzőt a bőrből (aki szereti rajta hagyhatja :-)), és szétrakom a tepsiben a hagyma-krumpli ágyon. A fokhagymát szétzúzom a kés lapjával, és a hús közé dugdosom. Sózom, borsozom, majd letakarom alufóliával. A sütőbe tolom szaunázni kb. 180 fokon egy órácskára. Ekkorra jó sok szaftot kell, hogy eresszen. No, ennek a szaftnak a nagyját leszedem, a tepsit visszatolom a sütőbe, hogy a csülök megpiruljon.

A mentett szaftot elkeverem a tejföllel és egy csokor apróra vágott FRISS petrezselyemmel vagy kaporral. Amikor a csülök bőre inka színűre pirult, kiveszem, és nyakonöntöm a kikevert fűszeres (esetleg egy kis sajttal gazdagított) öntettel, és visszatolom 200 fokon pirulni kb. 20 percet. Tálaláskor meg lehet szórni egy kis csipet pirospaprikával, de enélkül is eladja magát az étel.

Megjegyzés:

A zöldfűszereket lehet kombinálni, de vigyázzunk arra. hogy a markáns aromájú fűszerekből csak módjával használjunk, főleg ha frissen szedjük. Így pl. kakukkfű, szurokfű (mondjuk ez üti is a csülök jellegét, inkább olaszos ételekbe tegyük...), bazsalikom.

A receptet és a fotót Zatkó Csaba küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2. bednem
    2014. október 12. (vasárnap) 19:05
    Ez nagyon jó! Kicsit hagyni túlpirulni, leégetni és nincs az a húsevő aki ennek ellenáll!
Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Házi rozsos zsemle Házi rozsos zsemle
Húsvéti göngyölt csirkemell Húsvéti göngyölt csirkemell
Egyszerű tejszínes túrótorta Egyszerű tejszínes túrótorta
Egyszerű burgonyás pogácsa Egyszerű burgonyás pogácsa
Sajtos-diós rétestekercs áfonyamártással Sajtos-diós rétestekercs áfonyamártással
Cukkinisaláta sonkával és tükörtojással Cukkinisaláta sonkával és tükörtojással
Sajtos fánkocskák négysajtos mártással Sajtos fánkocskák négysajtos mártással
Tatár-variációk Tatár-variációk
Tepertős-túrós rétes Tepertős-túrós rétes
Zöldséges-kolbászos lebbencsleves Zöldséges-kolbászos lebbencsleves
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123974_tesztasalata-110.jpg Frissítő tésztasaláta

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár az ünnepi asztalokon, mint társasági összejöveteleken vagy épp egyszerű…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123984_csigak-110.jpg Tekercsek, csigák, kőttesek

A kelt tésztából készített, édes tölteléket rejtegető csigák és tekercsek reggelire, uzsonnára, desszertnek is tökéletesek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123969_egytaletel-110.jpg Egytálételek dolgos mindennapokra

Ez a félév valahogy nem úgy akar alakulni, ahogy én azt szerettem volna. Azt hittem, mindenre jut majd időm, de nem……

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123983_retek-110.jpg Virágdísz retekből hidegtálra

Húsvétkor csinos hidegtálakat készítünk, feldíszítjük a salátákat és a sonkatekercseket - úgy a legjobb, ha ehető díszeket…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123968_fokhagyma-110.jpg Fokhagymapucolás és fokhagymakrém pillanatok alatt

Sokan szeretik a fokhagymát enni - pucolni már sokkal kevésbé. Pedig van gyors módszer a tisztításra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118149_gnocchi-110.jpg Gnocchi, az olasz krumplinudli

Aki már kóstolt könnyű, finom mártással kínált gnocchit, biztos, hogy a kedvencei közé sorolja! Nem is véletlen, hogy az olasz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116162_medvehagyma-110.jpg Itt a medvehagyma!

A végsőkig lecsupaszított piacon végre megjelenik a tavasz első hírnöke: a medvehagyma (allium ursinum). A magyar gasztronómiába…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept