Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis csülök vörösboros gombapaprikással

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db kisebb sertéscsülök (kb. 50 dkg)
  • 1 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 6 szál kakukkfű
  • feketebors
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 evőkanál disznózsír
  • A gombapaprikáshoz:
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • őrölt pirospaprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A csülköt alaposan megmosom, majd beleteszem egy fazékba. Öntök rá annyi vizet, hogy ellepje. Beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát és a borsot, sózom, és lassú tűzön kb. 1,5 órát főzöm.

    Közben megfőzöm a krumplit héjában, megpucolom. Felkarikázom, s egy zsírral kikent serpenyőben sorjában lerakom, sózom, borsozom. Rárakom a felkarikázott hagymát.

    Amikor megfőtt a csülök, leszedem a csontról, a hagymás krumpliágyra rakom. Teszek rá zsírt, rozmaring- és kakukkfűszálakat, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, hőlégkeverésen 1 órát sütöm.

    Amíg a csülök sül, a gombapaprikáshoz felaprítom a hagymákat, felszeletelem a gombát, a hegyes paprikát, felvágom a paradicsomot. Egy serpenyőben olajon megpirítom a hagymát és a paprikát, majd rádobom a gombát és a paradicsomot, fűszerezem. 15 perces dinsztelés után megszórom a liszttel, ráöntöm a bort, rákanalazom a tejfölt. Összekeverem, összeforralom.

    A csülökről 1 óra elteltével leveszem a fóliát, meglocsolom vörösborral, a sütőt átállítom grillfokozatra, s 200 C fokon 30 percig tovább sütöm a csülköt.

    A pirosra sült csülköt a hagymás krumplival és a gombapaprikással tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin