Elkészítés: A csukát a fokhagymás tejben 4-5 órán át áztatjuk, de lehet tovább is.
Egy nagyobb méretű tespi alját kibélelünk baconszeletekkel. Karikára vágott vöröshagymát és fokhagymát szórunk rá. A csukát kivesszük a tejből
és jól bedörzsöljük - kívül-belül az összekevert fűszersóval, azután 30 percig állni hagyjuk.
Ezután a szalonna és hagyma tetejére fektetjük a halat, a hasával lefelé. Aláöntjük a vizet, a hal tetejére pedig az olajat öntjük. Ízlés szerint szórunk az egészre sót és borsot.
Alufóliával letakarva kb. 15 percig magas lángon sütjük, majd a fóliát levéve a hal mellé szóruk hasábra vágott burgonyát. Ezzel együtt sütjük készre.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre