Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis csuka

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db 1,5-2 kg-os csuka
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fűszersó (1 evőkanál sült csirke + 1 evőkanál hal fűszer összekeverve)
  • 2 dl étolaj
  • 4-5 dl víz
  • szalonna
  • bors
  • A pácoláshoz:
  • 6 dl tej
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A csukát a fokhagymás tejben 4-5 órán át áztatjuk, de lehet tovább is.

Egy nagyobb méretű tespi alját kibélelünk baconszeletekkel. Karikára vágott vöröshagymát és fokhagymát szórunk rá. A csukát kivesszük a tejből
és jól bedörzsöljük - kívül-belül az összekevert fűszersóval, azután 30 percig állni hagyjuk.

Ezután a szalonna és hagyma tetejére fektetjük a halat, a hasával lefelé. Aláöntjük a vizet, a hal tetejére pedig az olajat öntjük. Ízlés szerint szórunk az egészre sót és borsot.

Alufóliával letakarva kb. 15 percig magas lángon sütjük, majd a fóliát levéve a hal mellé szóruk hasábra vágott burgonyát. Ezzel együtt sütjük készre.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss