Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis csirkemell gombával és sajttal

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát olajon megdinsztelem, majd a gombát is ráhelyezve megsózom, borsozom. Tovább párolom, ha kész, félreteszem, a levét nem öntöm le!

A filézett csirkemellet, hosszúkás vékony szeletekre vágom, besózom, megforgatom a lisztben, és kevés olajon hirtelen kisütöm, félreteszem.

A gomba hagymás levél leszűröm, és összekeverem a sült zsiradékkal, amit szintén leszűrtem. Ebbe a szaftba keverem a 2 egész tojást, a majoránnát és a tejszínt, 1 evőkanál liszttel besűrítem. Jól összekeverem.

A tepsibe kevés olajat öntök, végig forgatom, hogy ne maradjon száraz rész, lerakom a hagymás gombát, erre sorban az kisütött csirkemelleket, ezt az egészet meglocsolom a fűszeres tejszínnel. A tetejét vastagon megszórom a reszelt sajttal, beteszem a forró sütőbe, és ropogós pirosra sütöm.

Megjegyzés

Nem annyira macerás, mint elsőre látszik, mindenféle köretet szívesen fogad.
- megykat

Ezek is érdekelhetnek

Friss