Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis csirkecomb sült zöldségekkel

default user icon

Hozzávalók

  • 12 db csirke alsócomb
  • bors
  • 1 db édeskömény gumó
  • 40 dkg burgonya
  • 4 fej lila hagyma
  • 1/2 dl olaj
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal, és állni hagyjuk 15 percig.
    2. Közben a zöldségeket megtisztítjuk. Az édeskömény külső leveleit eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük.
    3. Egy tepsit kikenünk az olajjal, beletesszük a combokat, aláöntünk 100 ml vizet, és 180 fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb. 15 percig sütjük. Ezután mellétesszük a burgonyát, megsózzuk, és alufólia nélkül további 10 percig sütjük.
    4. Végül a tepsibe tesszük az édesköményt, a lila hagymát és a megmosott, egészben hagyott koktélparadicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk. Ekkor a húsokat is megfordítjuk, hogy minden oldaluk piros legyen.
    5. Még kb. 10 percig sütjük, majd tányérokba szedve, a sült zöldségekkel, és a finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

    GÖRÖGÖS CSIRKECOMB BAZSALIKOMOS SÜLT PARADICSOMMAL>>> 

    FŰSZERES TÖLTÖTT CSIRKECOMB RIZIBIZIVEL>>> 

    SÜLT CSIRKECOMB KARFIOLOS KUSZKUSSZAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin