Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Tepsis csirkecomb krumplival és sütőtökkel

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb (vagy csirkeszárny)
  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg sütőtök
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 db babérlevél
  • kakukkfű (lehet szárított is)
  • 1,5 dl fehérbor
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

    1. A csirkecombokat besózzuk, és  megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal, majd egy kicsit állni hagyjuk.
    2. A sütőtököt és a krumplit megpucoljuk, és ízlés szerint felkockázzuk, majd megszórjuk sóval és őrölt borssal.
    3. Egy tepsibe egymás mellé tesszük a befűszerezett csirkecombokat, majd körétesszük a felkockázott sütőtököt és krumplit. Körészórjuk a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), rétesszük ízlés szerint a kakukkfűágat és a babérlevelet, (megszórhatjuk szárított kakukkfűvel is), majd aláöntjük a bort (bor helyett önthetünk alá 1,5 dl víz és fél citrom levének a keverékét).
    4. A vajat felolvasztjuk, majd lekenjük vele a csirkecombokat. A maradék olvasztott vajat rácsorgatjuk a zöldségekre.
    5. Lefedjük egy fóliával, előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 percigpároljuk. Ezutánlevesszük a fóliát, majdvisszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosratjük.
    6. Tálaláskor a ropogósra sült csirkecombokat a párolt zöldségekkel kínáljuk.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes