Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis csirkecomb krumplival és sütőtökkel

75 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat besózzuk, és  megszórjuk ízlés szerint őrölt borssal, majd egy kicsit állni hagyjuk.
  2. A sütőtököt és a krumplit megpucoljuk, és ízlés szerint felkockázzuk, majd megszórjuk sóval és őrölt borssal.
  3. Egy tepsibe egymás mellé tesszük a befűszerezett csirkecombokat, majd körétesszük a felkockázott sütőtököt és krumplit. Körészórjuk a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), rétesszük ízlés szerint a kakukkfűágat és a babérlevelet, (megszórhatjuk szárított kakukkfűvel is), majd aláöntjük a bort (bor helyett önthetünk alá 1,5 dl víz és fél citrom levének a keverékét).
  4. A vajat felolvasztjuk, majd lekenjük vele a csirkecombokat. A maradék olvasztott vajat rácsorgatjuk a zöldségekre.
  5. Lefedjük egy fóliával, előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 percigpároljuk. Ezutánlevesszük a fóliát, majdvisszahelyezzük a sütőbe, és szép pirosratjük.
  6. Tálaláskor a ropogósra sült csirkecombokat a párolt zöldségekkel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek