Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis burgonya csirkecombbal

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

1.

A combokat megmossuk, szárazra töröljük. A paradicsomot leszűrjük, az olajat felfogjuk. 3 evőkanálnyit simára keverünk a paprikával. Sózzuk, borsozzuk, és megmártjuk benne a húsokat.

2.

A felfogott olajból 1 evőkanálnyit felforrósítunk, és a bepácolt combokat 5 percig pirítjuk rajta. Közben néhányszor megfordítjuk azokat. A burgonyákat átdörzsöljük, alaposan megmossuk, majd félbevágjuk. A rozmaring leveleit lecsipkedjük, durvára aprítjuk. A megtisztított fokhagymákat keresztben félbevágjuk. Egy tepsibe terítjük a burgonyát, rátesszük a combokat és a fokhagymát. A rozmaringgal meghintjük, és meglocsoljuk 4 evőkanál paradicsomolajjal. Sózzuk és borsozzuk, majd 200 fokos sütőben 50 percig sütjük.

3.

A sütési idő vége előtt 10 perccel rászórjuk a bazsalikom lecsipkedett leveleit és az aszalt paradicsomokat.

4.

A tejfölt összekeverjük a pestóval, és ezzel kínáljuk a sült csirkecombokat és a burgonyát.

11 KIHAGYHATATLAN CSIRKÉS RECEPT A HÉTVÉGÉRE! >>> 

13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

14 GYORS ÉS EGYSZERŰ VACSORA CSIRKEMELLBŐL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss