Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tepsis almás sütemény

Hozzávalók

  • 1,5 kg alma
  • 1 db citrom
  • 20 dkg nyers marcipánmassza
  • 35 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • keserűmandula-aroma
  • 1 csipet só
  • 6 db tojás
  • 37,5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 2 ek porcukor
  • vaj

Elkészítés

    1.

    Meghámozzuk az almát, negyedekbe vágjuk, és eltávolítjuk a magjukat. Rácsorgatjuk a citrom levét.

    2.

    A marcipánt nagyobb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a keserűmandula-aromát és a sót, és az egészet krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd apránként hozzáadjuk a masszához.

    3.

    A kikent, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és rátesszük az almadarabokat. Előmelegített sütőben (elektromos sütő: 200 fok) 25-30 percig süssük.

    4.

    Felmelegítjük a lekvárt, és megkenjük vele az almadarabokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    MÉG TÖBB ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

Baracklekvár helyett a szilva- és a meggylekvár is tökéletes: mindkettő kiválóan passzol a marcipánhoz! Porcukorral, tejszínhabbal, fahéjjal megszórva is kínálhatjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin