Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsiben sült sajtos-baconös tészta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát lobogó forró vízben félkészre főzöm és leszűröm.

Egy hőálló tálat vagy közepes tepsit kikenek egy kis olajjal, zsemlemorzsával megszórom. A tojásokat egy keverőtálban egy kis sóval, a tejföllel és a tejszínnel habosra kikeverem. Ízesítem borssal és ételízesítővel.

A szalonnát felkozkázom, egy serpenyőben zsírjára sütöm, és az öntettel összekeverem.

A tészta felét elterítem a tálban, megszórom a sajt felével, és leöntöm a mártás egy kisebb részével. Erre halmozom a tészta maradék részét, a reszelt sajtot, és felöntöm a maradék öntettel.

A sütőt beállítom 175-180 fokra, és szép pirosra sütöm benne. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e! Kissé hagyjuk hűlni, könnyebb a szeletelése.

Ezek is érdekelhetnek

Friss