Elkészítés: 1, A sütőhöz tartozó nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 5-6 perc alatt előmelegítjük.
2, Robotgéppel a tojásokat kikeverjük, hozzáadjuk a cukor felét, és krémesre dolgozzuk. Majd hozzáadjuk a tejet és evőkanalanként a lisztet. Végül az ásványvizet.
3, A meleg tepsit kivesszük, a sütőpapírt margarinnal megkenjük. Majd ráöntjük a tésztát és elsimítjuk. Megszórjuk a maradék cukorral és a magozott meggyel. Ízlés szerint fahéjjal szórhatjuk.
4, Visszatoljuk a sütőbe, és 200 fokon (vagy hagyományos sütőben 3-as álláson) kb. 12-15 perc alatt készre sütjük.
5, Kivéve a sütőből még azon melegében a sütőpapír segítségével feltekerjük (mint egy piskótatekercset).
Tálaláskor vaníliasodóval vagy fagylalttal tálaljuk! Melegen ajánlom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre