Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsiben sült csirkecombok gyümölcsszósszal

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 db tanyasi csirkecomb
  • kacsazsír
  • rengeteg fokhagyma
  • hagyma
  • paradicsom
  • paprika
  • 2 nagyobb gumó zeller
  • krumpli
  • A szószhoz:
  • pici olívaolaj
  • pici vaj
  • banán
  • szőlő
  • mazsola
  • vilmoskörte
  • alma
  • szilva
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • méz

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat sűrűn megtűzdeljük fokhagymával (1 combra kb. 3-4 gerezd jusson), sózzuk, és kacsazsírral kikent tepsibe tesszük úgy, hogy közöttük maradjon hely.

A combok közé felszeletelt hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát, zellert és krumplit teszünk, a tetejére szalonnaszeleteket fektetünk.

Letakarjuk fóliával, és betoljuk a sütőbe. Puhára pároljuk, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük.

A szószhoz pici olívaolajat és vajat melegítünk, erre rakjuk a felaprított gyümölcsöket (banán, szőlő, mazsola, alma, érett vilmoskörte, magozott meggy, mindezt ízlés szerint keverve, én a szilvát is szeretem). Teszünk hozzá még fahéjat, pici szegfűszeget, cukrot vagy mézet, és addig pároljuk, amíg a gyümölcs összeesik, krémes lesz.

A ropogósra sült csirkecombot a vele sült zöldségekkel és a gyümölcsös szósszal tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet Elek G.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss