Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsiben sült csirke aszalt gyümölcsökkel töltve

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Befűszerezem a csirkét kívül-belül, azaz jól bedörzsölöm a sóval, a borssal, a majoránnával és a szárított petrezselyemmel. Beteszem a hűtőbe, így előző este előkészítve az ízek kellemesen átjárják. Az aszalt gyümölcsöket beáztatom a fehérborba, szintén hagyom a hűtőben pihenni másnapig.

Másnap kevés olajon megpirítom az aprított mandulát, és a csirkébe töltöm az aszalt gyümölcsökkel együtt.

Egy olajjal kikent tepsibe teszem a betöltött csirkét, aláöntöm a vörösbort és egy kevés vizet. Alufóliával lezárom a tepsit, 1,5 órára beteszem a 150 fokosra előmelegített sütőbe (hőlégkeveréssel 160 fokon egy órára). Az idő elteltével (illata árulkodik), leveszem a fóliát, és ropogósra sütöm a csirkét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss