Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Édes tejfölben sült bögrés palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 2 db tojás
  • 2 ek cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1/2 kg túró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek cukor
  • 1 db tojás
  • 3 ek tejföl
  • Az öntethez:
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek vaníliás pudingpor
  • 1 ek cukor
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    1. A palacsintához szétválasztjuk a tojásokat, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet a lisztet és csomómentesre keverjük.
    2. A fehérjét a sóval habbá verjük, és beleforgatjuk a tojásos masszába, majd olajjal kikent, felforrósított palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.
    3. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és megtöltjükvele a palacsintákat, majd felvágjuk kb 6 cm-es darabokra.
    4. Egy hőálló tálat kikenünk vajjal és állítva elhelyezzük benne a palacsintatekercseket.
    5. Az öntethez összemelegítjük a hozzávalókat, és amikor az már sűrűsödni kezd, öntsük a tekercsekre, és mindegyikre rakjunk egy kiskanál vajat.
    6. Végül t180 °C - ra előmelegített sütőbe toljuk, 30-35 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés

1 bögre = 2 dl

Baloghné Judit
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin