Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tépkedett túrós palacsinta rebarbarakompóttal

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg tehéntúró
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 csepp mandulaaroma
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg margarin
  • 4 evőkanál fahéjas porcukor a szóráshoz
  • A kompóthoz:
  • 60 dkg rebarbara
  • 6 evőkanál cukor
  • 1/2 dl málnaszörp
  • 1 narancs leve

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a túrót áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját krémesre keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaaromával és a narancshéjjal. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a túrót. Végül kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és lazán a tésztába forgatjuk.

Palacsintasütőben felforrósítunk kevés margarint, és a tészta negyedéből egy lepényt, majd hasonló módon még hármat sütünk. A lepényeket két villával szétcsipkedjük, és a maradék felolvasztott margarinin minden oldalukat aranybarnára sütjük.

A kompóthoz a rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk. A cukrot bevonatos serpenyőben picit karamellizáljuk, gyorsan hozzádobjuk a rebarbarát, ráöntjük a málnaszörpöt, a narancslevet, és ha kell, kevés vizet. 5-6 percig pároljuk.

Az édes tésztafalatokat porcukorral és fahéjjal meghintve, a rebarbarával tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek