Elkészítés: Elkészítjük a hozzávalókból a kovászt, felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a kovásszal és annyi tejföllel, amennyitől rugalmas, selymes, közepesen kemény tésztát kapunk. Megszórjuk kevés liszttel, és letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük
A tésztát picit átgyúrjuk, és 1 centi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a ledarált, megborsozott tepertyűvel, majd hajtogatjuk (balról jobbra, jobbról balra, fentről le és lentről fel), és újra lefedve fél órát kelesztjük.
Ismét nyújtogatjuk, hajtogatjuk, kelesztjük. Összesen háromszor.
Akkor négybe osztjuk, 4 kört nyújtunk ki belőlük, megkenjük vékonyan olvasztott zsírral, cikkekre vágjuk, és kívülről befele kifli formára felcsavarjuk.
A tetejüket megkenjük felvert tojással, és forró sütőben pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre