Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepertyűs kifli

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kovászhoz:
  • 4 dkg élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 3 kanál liszt
  • 1 pohár langyos víz
  • A tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 1 jó kanál só
  • 2 egész tojás
  • 1 kanál olvadt zsír
  • 1 dl fehérbor
  • 2 kanál krumplipehely
  • tejföl
  • A töltelékhez:
  • 35 dkg darált töpörtyű
  • bors
  • A kenéshez:
  • 1 kanál zsír
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: Elkészítjük a hozzávalókból a kovászt, felfuttatjuk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a kovásszal és annyi tejföllel, amennyitől rugalmas, selymes, közepesen kemény tésztát kapunk. Megszórjuk kevés liszttel, és letakarva 1 óra alatt duplájára kelesztjük

A tésztát picit átgyúrjuk, és 1 centi vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a ledarált, megborsozott tepertyűvel, majd hajtogatjuk (balról jobbra, jobbról balra, fentről le és lentről fel), és újra lefedve fél órát kelesztjük.

Ismét nyújtogatjuk, hajtogatjuk, kelesztjük. Összesen háromszor.

Akkor négybe osztjuk, 4 kört nyújtunk ki belőlük, megkenjük vékonyan olvasztott zsírral, cikkekre vágjuk, és kívülről befele kifli formára felcsavarjuk.

A tetejüket megkenjük felvert tojással, és forró sütőben pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss