Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepertős stangli

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 5 dkg zsír
  • 4-5 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 tk só
  • 15 dkg darált töpörtyű

Elkészítés

  1. A tepertő kivételével minden alapanyagot összegyúrunk, majd az így kapott tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk.
  2. A tepertőt ledaráljuk, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
  3. A tepertőmasszával megkenjük a kinyújtott tésztát, feltekerjük, majd ismét vékonyra nyújtjuk.
  4. Ezután a két rövidebb végét behajtjuk középre, majd a két oldalt egymásra hajtjuk, és 30 percig pihentetjük.
  5. Ha pihent a tészta, ezt a műveletsort még kétszer megismételjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk egy kis köménymaggal.
  6. Tetszőleges nagyságú rudakra vágjuk, és zsírral kikent tepsibe rakjuk.
  7. Forró, kb 180 fokos sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss