Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a ledarált tepertővel és a zsírral, majd ízlés szerint megsózzuk. Ezután hozzáadjuk a 2 evőkanál tejfölben feloldott élesztőt, 1 tojássárgáját, s ha
szükséges, még tejföllel lazíthatjuk a tésztát, hogy ne legyen kemény. Akkor jó az állaga és alapos a kidolgozása, ha már a tálról és a kéztől is elválik.
Ekkor kinyújtjuk és hajtogatjuk. E műveletet háromszor megismételjük. Az utolsó nyújtáskor ujjnyi vastagságúra hagyjuk, a tetejét késsel bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Tepsibe téve langyos helyen 1 órán át
pihentetjük. Ezután megkenjük tojássárgájával, és jól előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre