Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepertős pogácsa V.

MME MME
11 3.4/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle 2 decit, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A vajat felolvasztjuk, és az összes hozzávalóval összedolgozzuk. Lágy tésztát készítünk. Hagyjuk, hogy a tészta jól megkeljen. A tepertőt ledaráljuk, és sóval ízesítjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és tepertővel megkenjük. Majd hajtogatjuk, és újra kenjük. Összehajtás után újra nyújtjuk, és újra kenjük. Addig ismételjük, amíg a tepertő elfogy. Majd ha a hajtogatás kész, akkor nem gyúrjuk, hanem csak kinyújtjuk és szaggatjuk. Szorosan egymás mellé rakjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejüket tojással megkenjük. 200 fokon addig sütjük, amíg szép pirosak lesznek.

Megjegyzés

A hajtogatás miatt lesz szép leveles a pogácsa. Sót ízlés szerint tegyetek a tepertőbe. - MME

Ezek is érdekelhetnek