Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tepertős pogácsa V.

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tepertős pogácsa V.

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 167
  • Elküldve: 21

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál só
  • 5 dkg vaj
  • 4 tojás sárgája
  • 5 dkg élesztő
  • liszt - amennyit felvesz (több mint 1 kg)
  • 20 dkg teper

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle 2 decit, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A vajat felolvasztjuk, és az összes hozzávalóval összedolgozzuk. Lágy tésztát készítünk. Hagyjuk, hogy a tészta jól megkeljen. A tepertőt ledaráljuk, és sóval ízesítjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és tepertővel megkenjük. Majd hajtogatjuk, és újra kenjük. Összehajtás után újra nyújtjuk, és újra kenjük. Addig ismételjük, amíg a tepertő elfogy. Majd ha a hajtogatás kész, akkor nem gyúrjuk, hanem csak kinyújtjuk és szaggatjuk. Szorosan egymás mellé rakjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejüket tojással megkenjük. 200 fokon addig sütjük, amíg szép pirosak lesznek.

Megjegyzés:

A hajtogatás miatt lesz szép leveles a pogácsa. Sót ízlés szerint tegyetek a tepertőbe.

A receptet és a fotót Kisdiko küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 11 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 11. davila
    2010. november 9. (kedd) 15:46
    Én ma -hosszú idő után újra- megsütöm a pogit, a tepertős pogácsa szezon megkezdődött :) Remek a recept, nagy kedvencünk! :)) panni.82: bár a kérdés régi, de azért...: a cukor az élesztő felfuttatásához kell, de véleményem szerint kevesebb is elég mint 6 ek.
Receptválogatás
Tepsiben sült vacsorák
Fogunk egy tepsit, belepakoljuk a sok földi jót, fűszerezzük, majd betoljuk a sütőbe. Tíz perces munkával is lehet kiváló vacsorát készíteni. A sütőtől pedig bemelegszik a konyha, és finom illatok lengik be hamarosan a lakást...
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Kukoricás lepényke Kukoricás lepényke
Édesburgonyás reformkenyér Édesburgonyás reformkenyér
Kókuszkrémes csokis süti Kókuszkrémes csokis süti
Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa Majorannás-rozmaringos-mézes kacsa
Túrógombóc aludttejből Túrógombóc aludttejből
Sajtos-szezámmagos-köményes tallér Sajtos-szezámmagos-köményes tallér
Túrós-almás húzott rétes Túrós-almás húzott rétes
Túrós batyu, ahogy Edit készíti Túrós batyu, ahogy Edit készíti
Sajtos burgonyafánk Sajtos burgonyafánk
Gyúrt néger kocka Gyúrt néger kocka
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122946_pizzas-masni-110.jpg Kenyér négyszer újragondolva

Ott búcsúztunk el egy héttel ezelőtt, hogy elárulom, miért nem készült vasárnapi ebéd, és azt is, hogy mi a legújabb sós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122930_kezdo-konyha-110.jpg Ketten, kis pénzből, könnyedén

Most induló sorozatunk afféle segítségnyújtás a konyhai feladatokkal ismerkedő olvasóinknak. Azoknak, akik nem gyakorlottak, akik…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122922_arancini-110.jpg Arancini, a szicíliai rizsgolyó

Kis kerek, aranyló golyóbisok, amelyek kívül ropogósak, belül pedig izgalmas rizstölteléket rejtenek. Nem más ez, mint a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/112000/112886_vargabeles-110.jpg A vargabéles-rejtély

Sokan először a menzán találkoztunk ezzel a furcsa, de nagyon finom desszerttel, amit jó nagy kockára vágva, porcukorral vagy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122909_babos-egytaletel-110.jpg Tartalmas babos egytálételek

A laktató, melengető ételek időszakában előkerülnek a babbal készülő fogások. A különféle levesek és főfogások közös jellemzője…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122908_birs-110.jpg Birs - fedezzük fel újra!

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122895_sutotokos-110.jpg Sütőtökös újdonságok és klasszikus fogások

Jövök, jövök, már itt is vagyok! Kimaradt két hét, de most már vagyok, leszek. Viszont nem abban a formában, ahogy ígértem.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122873_kukoricapufi-110.jpg Finomságok ovi után

Idén kegyes volt hozzánk az angliai ősz, sokáig gyönyörködhettünk a sárga napsütésben. Sőt még most is, de ezért már fáradtabban…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept