Tepertős pogácsa V.

default user icon
11 3.4/5
Tepertős pogácsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál só
  • 5 dkg vaj
  • 4 tojás sárgája
  • 5 dkg élesztő
  • liszt - amennyit felvesz (több mint 1 kg)
  • 20 dkg tepertő

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle 2 decit, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A vajat felolvasztjuk, és az összes hozzávalóval összedolgozzuk. Lágy tésztát készítünk. Hagyjuk, hogy a tészta jól megkeljen. A tepertőt ledaráljuk, és sóval ízesítjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és tepertővel megkenjük. Majd hajtogatjuk, és újra kenjük. Összehajtás után újra nyújtjuk, és újra kenjük. Addig ismételjük, amíg a tepertő elfogy. Majd ha a hajtogatás kész, akkor nem gyúrjuk, hanem csak kinyújtjuk és szaggatjuk. Szorosan egymás mellé rakjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, tetejüket tojással megkenjük. 200 fokon addig sütjük, amíg szép pirosak lesznek.

Megjegyzés

A hajtogatás miatt lesz szép leveles a pogácsa. Sót ízlés szerint tegyetek a tepertőbe.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kara Szilvia 5 évvel ezelőtt
Én ma -hosszú idő után újra- megsütöm a pogit, a tepertős pogácsa szezon megkezdődött :) Remek a recept, nagy kedvencünk! :)) panni.82: bár a kérdés régi, de azért...: a cukor az élesztő felfuttatásához kell, de véleményem szerint kevesebb is elég mint 6 ek.
panni.82 6 évvel ezelőtt
Hétvégén megsütöttük a férjemmel.Igaz 50dkg tepertőt,borsot és 3 kanál sót használtunk fel de nagyon finom lett.Megkérdezhetem hogy a 6 evőkanál cukor miért kell? De alapjába véve nagyon finom pogi lett,az egész családnak ízlett.
Pintér Ferencné 6 évvel ezelőtt
Köszönöm szépen a receptet nagyon finom lett!!!
M.Erika 6 évvel ezelőtt
Életem első pogácsája és isteni finom lett! Kicsit ijesztő a lágy massza, de aztán összeáll :-) Szerintem is kevés a tepertő, legalább másfélszer annyi elmenne bele. És következő alkalommal több sót teszek a tésztába, de ez ízlés kérdése. Köszi a receptet!
Kara Szilvia 7 évvel ezelőtt
Köszönöm, a 7végén elkészítettem!:) Életem 2. tepertős pogija és ahhoz képest nagyon jó lett. Még egy kis változtatást eszközölök legközelebb, mert kevésnek éreztem a tepertőt, pedig többet használtam, mint a receptben van Ja, és a bors is hiányzott az ízhatáshoz! De nagyon jó alaprecept! :)))
Szerencsés Jánosné 7 évvel ezelőtt
Szia! Amikor kinyújtod a tésztát, megkened a tepertővel és csak félbe kell mindig hajtani és a legvégén nem kell összegyúrni hanem csak nyújtani és szaggatni. Próbáld ki nem fogod megbánni. Sok sikert hozzá!!
Kara Szilvia 7 évvel ezelőtt
Nagyon ínycsiklandóak ezek a pogik! Szeretném én is kipróbálni a receptet, csak hajtogatásban nem vok otthon :S Egy kis segítség? Szívesen fogadnám :)
Szerencsés Jánosné 7 évvel ezelőtt
Örülök, hogy ízlett, nálunk is nagy kedvenc.
Túsz katalin 7 évvel ezelőtt
Szia! Köszönöm a receptet nagyon finom lett,bár nekem kevésnek tünt a 20dkg tepertő,én kicsit többet tettem hozzá!
Szerencsés Jánosné 7 évvel ezelőtt
Szia Fagyi1! Igen 1 l tej kell bele. Lágy tésztát kapsz és kicsivel több mint 1kg liszt kell bele. Nálunk nagy kedvenc. Jó sütögetést!

Hasonló Receptek

Magazin