Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tenger(ny)i finomság

MME MME
30 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A halakat megtisztítom, kifilézem. Ezután megsózom, zsemlemorzsában megforgatom, majd forró olajban kisütöm. Ezalatt a tejszínt egy tálba öntöm, a fokhagymát apróra vágom és hozzáteszem, majd rozmaringgal, fehérborssal, petrezselyemmel fűszerezem. A tintahalat felaprítom, kis olajon 1-2 percig pirítom, ha kész, a tejszínbe rakom. Végül a rukkolát alaposan megmosom.

Egy tányérra 4 hal kerül, mellé egy adag rukkola, amelyre egy kiskanál kaviárt teszek. A tintahalas tejszínt a hal mellé szoktam locsolni, de egy külön tálkába mártogatósnak is kiváló. Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek