Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tengeri halcsíkok roppanó tésztában

MME MME
3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 5 evőkanál liszt
  • 60 dkg tengeri halfilé (lehet fagyasztott is)
  • A sütéshez:
  • bőven olaj
  • A köretekhez:
  • 25 dkg tasakos rizs-vadrizs keverék
  • 8 szál újhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 doboz bébikukorica
  • Az öntethez:
  • 1 dl szójaszósz
  • 1/2 dl fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál rizsecet

Elkészítés

Előkészítés: A lisztet pici sóval és jeges vízzel simára keverjük, hogy palacsintatészta-sűrűségű masszát kapjunk. 10 percig pihentetjük. A halszeleteket megmossuk, csíkokra vágjuk, megsózzuk. A vadrizst a csomagoláson olvasható előírásnak megfelelően megfőzzük. Az újhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk. A halszeleteket belemártjuk a tésztába, és forró olajban addig sütjük, amíg a tészta ropogós lesz, ez kb. 3-4 perc. Papírszalvétára szedjük, a felesleges olajat leitatjuk. A vajat felforrósítjuk. A kukoricát lecsepegtetjük, és a hagymával együtt átforgatjuk a vajon. A rizst lecsepegtetjük, a haldarabokat rátesszük a rizsre, és mellé helyezzük a kukoricát és a hagymát. A szójaszószt összekeverjük a borral, zúzott fokhagymával, a rizsecettel, és az ételre öntjük. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 497 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss