Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott hal majonézes krumplisalátával

Hozzávalók

  • 6 db újkrumpli
  • 4 ek majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 1 tk citromlé
  • 2 szelet tengeri hal
  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A krumplit megpucoljuk, felszeleteljük, és sós vízben kifőzzük. 
    2. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a mustárt és a majonézt, sóval, borssal, és pár csepp citromlével ízesítjük. 
    3. Amikor a krumpli kihűlt, összekeverjük a majonézzel, és a hűtőbe tesszük. 
    4. A halfiléket félbevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és bepanírozzuk: először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzásba forgatjuk. Forró, bő olajban kisütjük.
    5. A rántott halszeleteket a majonézes krumplisalátával tálaljuk. 

Megjegyzés

Eredetileg paprikás krumplira gondoltam, de a mélyhűtőben a rendezkedés során találtam 2 szelet halat. Már nem az eredeti csomagolásban volt, így csak feltételezem, hogy tonhal lehetett. Gyári majonézt használtam, egy kicsit feljavítva. Sajnos lila hagyma nem volt itthon. Vele még finomabb lett volna a saláta.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin