Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tengerész-rizottó

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg rizs
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 l halalaplé
  • őrölt bors
  • 1 zsenge cukkini
  • 40 dkg tenger gyümölcse (mélyhűtött rák, tintahalkarika, polipszeletek)
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A meghámozott és apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát a vajon megfuttatjuk. A rizst beleszórjuk. A borral felengedjük, és főzni kezdjük. A forró halléből 1 merőkanálnyit beleöntünk, sózzuk, borsozzuk. A felengedett tenger gyümölcseit és a felkockázott cukkinit beletesszük, majd állandóan kevergetve és a levessel felöntve kb. 20 perc alatt krémesre pároljuk.

    Reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

A halalaplé lehet kockából is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

timmiii
Mennyei, habkönnyű rizotto lett az eredmény! Mi még egy hengeres sajtkrémet is tettünk bele. Csak ajánlani tudom :)

Hasonló Receptek

Magazin