Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tenger gyümölcsei saláta füstölt lazacdarabokkal

30 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg füstölt lazac
  • 50 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei keverék
  • 5 dkg vaj
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikomlevél
  • 1 jégsaláta
  • 10 dkg ruccola
  • 1 fej radicchio saláta
  • bors
  • Az öntethez:
  • 1 dl tejföl
  • majonéz
  • bors
  • 4 csemegeuborka
  • metélőhagyma

Elkészítés

Elkészítés: Elsőként vegyük ki a mélyhűtőből a tenger gyümölcsei keveréket, majd serpenyőben kevés olívaolaj és vaj keverékét forrósítsuk fel, adjuk hozzá a tenger gyümölcseit, 2 gerezd fokhagymát apróra vágva és 5 bazsalikomlevelet vékony csíkokra szeletelve, sózzuk, borsozzuk, majd kezdjük el párolni. Kb. 1/4 óra alatt elkészül.

Ekkor egy nagy tálba öntsük a laskára vágott jégsalátát, tegyünk bele kevés radicchiót és rukkolát, öntsük hozzá a tenger gyümölcseit, és alaposan keverjük össze.

Végül készítsünk hozzá mártást: 1 dl tejfölbe tegyünk kevés majonézt (ízlés szerint, folyamatosan kóstolgatva), sót és borsot. Belevághatunk friss metélőhagymából egy kis maroknyit, és nagyon apróra vágott csemegeuborkát is. Jól összekeverjük, aztán nyakon öntjük vele a salátát.

Tálaláskor a tetejére rakjuk a vékony csíkokra vágott füstölt lazacot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss