Tenger gyümölcsei boros-tejszínes szószban

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg tenger gyümölcsei fagyasztva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • petrezselyemzöld
  • 1/2 húsleveskocka
  • citrom
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A fagyasztott tenger gyümölcseit félig hagyjuk kiengedni.
    A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. Ezután hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, összeforgatjuk, felöntjük a borral. Ízlés szerint fűszerezzük, rányomjuk 1/2 citrom levét, és pár percig főzzük (nem kell túl sokáig, mert szétfő, kb. 10 perc).

    A keményítőt simára keverjük a tejszínnel, majd felöntjük vele az ételt, és óvatosan összeforgatjuk. Felforraljuk, és 2-3 percig főzzük.
    Tésztával tálaljuk, és ízlés szerint még citromlével megcsepegtetjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

ET 6 évvel ezelőtt
Garnéla rákkal készítettem, finom lett. Köszi a receptet! El is mentettem.

Hasonló Receptek

Magazin