Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bundázott (tempurázott) zöld spárga majonézzel

Hozzávalók

  • A szezámos majonézhez:
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek lime-lé
  • 1 ek szezám olaj
  • 1 dl napraforgó- vagy repce olaj
  • bors
  • zöldfűszer a díszítéshez tetszés szerint
  • A tempurához (bundához):
  • 2 köteg zöld spárga
  • 5 dkg búzafinomliszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 1/4 tk sütőpor
  • 7,5 dl fritőzbe való olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A majonézhez a tojássárgáját kikeverjük 1 csipet sóval és a lime-lével. Ezután előbb cseppenként, majd vékony sugárban csorgatva, állandó keverés mellett beledolgozzuk a kétféle olaj at. Megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva a hűtőbe tesszük.
    2. Egy tálkába 1,3 dl vizet öntünk, és a fagyasztóban lehűtjük kb. 10 perc alatt. Közben a spárgát megmossuk, majd a fás végeket kb. 2 cm magasságban levágjuk, és a sípok alsó harmadát meghámozzuk. A lisztet elvegyítjük a keményítővel és a sütőporral, végül a jéghidegre hűlt vízzel csomómentesre keverjük.
    3. Fritőzben vagy lábosban felhevítjük az olaj at. A spárgasípokat egymás után áthúzzuk a tempuratésztán, és a forró olaj ban ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk és megsózzuk.
    4. A majonézt átkeverjük és tetszés szerint zöldfűszerrel díszítjük. A tempurázott spárgát adagonként tányérokra szedjük, és a majonézbe mártogatva fogyasztjuk.
    5. A japán konyháról és a tempuráról itt olvashatsz: http://www.mindmegette.hu/a-japan-konyha-12429/
    6. Rengeteg spárgás recept: http://www.mindmegette.hu/kereses/sp%C3%A1rga/ 
A tempura japán módra bundázott zöldséget vagy halat jelent. A ropogós kéreg titka a könnyű palacsintatésztához adott jéghideg víz.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin