Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemellfalatok tempura bundában

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Szójabab

Elkészítés

  1. A csirkét falatnyi csíkokra vágjuk és megsózzuk.
  2. A tempuratésztához a lisztet egy tálban összekeverjük a szódabikarbónával, a sóval és a keményítővel.
  3. Egy másik tálban elhabarjuk a tojást, és hozzákeverjük a lehető leghidegebb, jeges vizet, majd hozzáadjuk a liszt harmadát, egy villával átkeverjük, és lassan beleöntjük a liszt maradékát. Ne keverjük túl, nem baj, ha kissé csomós marad. Ha túlkeverjük, az eredmény nem lesz ropogós.
  4. A csirkecsíkokat egy papírtörlőn megszárogatjuk, majd a tésztába mártjuk, és 170 fokra forrósított, bő olajban, 3-6 perc alatt, mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.
  5. A szószhoz a cukrot feloldjuk a vízben. (Ehhez érdemes a vizet kissé felmelegíteni.) Hozzáadjuk a szójaszószt és a citromlevet. Forrón, frissen tálaljuk.

Néz meg a tempurabundás csirkemellfalatok elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek

Friss