Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Temesvári sertéstokány

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg zöldbab
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 mk köménymag
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 ek finomliszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk.
    2. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt. Egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.
    3. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. Ha konzerv babunk van, azt csak akkor tegyük bele, ha a hús már puha. Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek

    10 OLCSÓ, SZAFTOS, HÚSOS FŐÉTEL >>>

    13 TUTI TOKÁNYRECEPT, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>>

     

Megjegyzés

Nagyon finom ebéd, főként friss kerti zöldbabbal.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin