Teljes kiörlésű sajtos rudacska

Hozzávalók

  • 60 dkg tejes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 kávés kanál só
  • 2 kis doboz tejföl
  • 20 dkg sajt

Elkészítés

    1. A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a kávés kanál sót, két doboz tejfölt és 10 dkg reszelt sajtot.
    2. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.
    3. Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
    4. Éles késsel vagy derelye vágóval feldaraboljuk. Az így kapott rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben készre sütjük.

Megjegyzés

Egészsséges és tápláló.

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin