Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Téli zöldségleves csicseriborsóval

Hozzávalók

  • 25 dkg csicseriborsó
  • 1 l zöldségleves-alaplé
  • 2 db burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • 2 szál lestyán
  • szerecsendió
  • 1/4 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A csicseriborsót éjszakára beáztatjuk. Másnap leszűrjük, leöblítjük és egy edényben felöntjük az alaplé felével. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt burgonyát, és együtt puhára főzzük.
    2. Közben a póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk, és egy fazékban kevés olívaolajon megpároljuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük a maradék alaplével, és beleszórjuk a durvára aprított lestyánt. Legfeljebb közepes tűzön forraljuk kb. 1/4 órát. 
    3. Végül a levest szükség esetén megsózzuk, és egy csipet frissen reszelt szerecsendióval, valamint a finomra aprított petrezselyemzölddel ízesítjük. Azonnal tálaljuk.

    MÉG TÖBB ISTENI LEVES >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin