Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Téli saláta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg kelkáposzta
  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • l l húsleves kockából
  • 8 szem aszalt paradicsom
  • A zöldmártáshoz:
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 vékony szelet kenyér (vagy 1 zsömle)
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • fél dl olaj
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés

Előkészítés: A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, leveleit csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és felkockázzuk. A szalonnát felaprítjuk. A hagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és zsírjára pirítjuk benne a szalonnát. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belekeverjük a káposztát és a burgonyát, felöntjük a húslevessel, és lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Közben elkészítjük a zöldmártást: a borecetet elkeverjük 4 evőkanál vízzel, és meglocsoljuk vele a kenyeret. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, felaprítjuk. A kenyérrel együtt összeturmixoljuk vagy villával alaposan összetörjük. Beledolgozzuk az olajat, egy csipet cukrot, ízlés szerint sót, borsot, végül pedig a bort. Tálkába szedjük. A levest leszűrjük, és a zöldségeket hagyjuk kihűlni. Belekeverjük az aszalt paradicsomot. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, és a zöldségekhez keverjük. Leöntjük a mártással, összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag: 2026 kJ/484 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss