Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Téli reggeli datolyaszilvával

default user icon

Hozzávalók

  • 4 púpos evőkanál zabpehely
  • 2 marék aszalt gyümölcs (mazsola, vörösáfonya, aszalt szilva darabolva, stb.)
  • 1 marék dió
  • 1/2 mokkáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1/2 mokkáskanál fahéj
  • 2 kávéskanál kókuszcukor (vagy édesítő)
  • 2 dl tej

Elkészítés

    1. A datolyaszilvát megmossuk, szárazra töröljük és felszeleteljük. Pár szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk.
    2. Lassú tűzön megmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a zabpelyhet, a mazsolát és az aszalt gyümölcsöket. Sűrűsödésig főzzük (néhány perc), közben íesítjük a fűszerekkel.
    3. Végül hozzákeverjük a feldarabolt datolyaszilvát is. Tálalásnál a tetejét kirakjuk a félretett datolyaszilvával, a feldarabolt dióval, majd aszalt gyümölcöt is szórunk rá.

Megjegyzés

Finom, egészséges, kímélő reggeli vagy uzsonna akár az ünnepek alatt is.

Galcsill
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin