Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Téli zöldségleves

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek olívaolaj
  • 12 dkg bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1-2 ág szárzeller
  • 20 dkg sütőtök
  • 2 tk kakukkfű (morzsolt)
  • 1 db babérlevél
  • 80 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 l zöldségleves-alaplé (kockából)
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg lúdgége (vagy rövid csőtészta)
  • 40 dkg fehér bab (konzerv)
  • 10 dkg bébispenót (konyhakész )

Elkészítés

    1. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a felkockázott bacont. Hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket, majd megpirítjuk az egészet. Kakukkfűvel és babérlevéllel ízesítjük. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, majd hozzáöntjük az alaplét is. Sózzuk, borsozzuk, aztán felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és 30 percig főzzük levest. 
    2. A tésztát kifőzzük forrásban lévő sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Utána leszűrjük, majd a leveshez adjuk a leöblített és lecsepegtetett babbal és a spenóttal együtt.

    FRANKFURTI LEVES >>> 

    CSORBA LEVES HÚSGOMBÓCCAL >>> 

    JÁSZSÁGI BORSCS LEVES >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin