Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Téli leves maradék sült hússal

Hozzávalók

  • 2 fej vörös hagyma (közepes)
  • 3 szál új hagyma (zöldjével együtt)
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db halványító zeller
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 1 db sült csirkemell (közepes méretű maradék)
  • 2,5 liter alaplé
  • 15 dkg száraztészta (gm)
  • bors (frissen őrölt színes)
  • kakukkfű

Elkészítés

    1. A hagymákat felaprítjuk és némi zsiradékon megpároljuk, de nem hagyjuk, hogy teljesen összeessen, maradjon kicsit roppanós.
    2. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a szeletekre vágott szárzellert, ezzel is átforgatjuk még egyszer, majd jöhet a felaprított hús, a reszelt fokhagyma, az aprított petrezselyemzöld, felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és felforrástól számított 20 percig főzzük.
    3. A 20 perc leteltével beleöntjük a száraztésztát, megszórjuk kakukkfűvel és a csomagoláson megjelölt idő alatt puhára főzzük.
    4. Petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk. Jó étvágyat!

    ZÖLDSÉGES BABLEVES >>> 

    ZÖLDSÉGLEVES PISTOU-VAL >>> 

    TEJSZÍNES ZÖLDSÉGES CSIRKELEVES >>> 

Megjegyzés

Az ünnepek alatt biztos mindenhol marad egy kis sült hús, amiből nagyon finom levest rittyenthetünk percek alatt, ha kipróbáljuk ezt a receptet. Nem egy időigényes dolog, puff bele mindent a lábosba és már ülhet is az átfagyott siserehad az asztalhoz. Jó étvágyat hozzá!

GastroHobbi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin