Téli leves maradék sült hússal

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma (közepes)
  • 3 szál újhagyma (zöldjével együtt)
  • 3 db sárgarépa
  • 3 db halványító zeller
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sült csirkemell (közepes méretű maradék)
  • 2,5 liter alaplé
  • 15 dkg száraztészta (gm)
  • bors (frissen őrölt színes)
  • kakukkfű

Elkészítés

    1. A hagymákat felaprítom és némi zsiradékon megpárolom, de nem hagyom, hogy teljesen összeessen, maradjon kicsit roppanós.
    2. Hozzáadom a felkarikázott sárgarépát, a szeletekre vágott szárzellert, ezzel is átforgatom még egyszer, majd jöhet a felaprított hús, a reszelt fokhagyma, az aprított petrezselyemzöld, felöntöm az alaplével, sózom, borsozom és felforrástól számított 20 percig főzöm.
    3. A 20 perc leteltével beleöntöm a száraztésztát, megszórom kakukkfűvel és 11 percet főzöm (ez a főzési idő, függ a tészta főzési idejétől. Én PastaD'oro tésztát használtam, ennél nekem ez a 11 perc vált be).
    4. Petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálalom. Jó étvágyat!

     

Megjegyzés

Az ünnepek alatt biztos mindenhol marad egy kis sült hús, amiből nagyon finom levest rittyenthetünk percek alatt, ha kipróbáljuk ezt a receptet. Nem egy időigényes dolog, puff bele mindent a lábosba és már ülhet is az átfagyott siserehad az asztalhoz. Jó étvágyat hozzá!

Csonka Enikő
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin