Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Téli körtés-diós vitaminsaláta

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megmosott salátaféléket alaposan lecsepegtetjük és a leveleket falatnyi darabokra tépjük. A meghámozott salottát felkarikázzuk, a sült tököt vékony csíkokra metéljük. A megmosott, felezett körtét a magház és a szár eltávolítása után nagyon vékony cikkekre, majd félbevágjuk.
  2. A letisztogatott csiperkéket félbevágjuk. A serpenyőben felhevített 2 ek dióolajon ropogósra sütjük a kisebb darabokra vágott bacont és megpirítjuk a gombát.
  3. A málnaecetet sóval, borssal ízesítjük, majd lassan csorgatva beledolgozunk 4 ek dióolajat. A saláta előkészített hozzávalóit meglocsoljuk az öntettel, majd óvatosan összeforgatjuk. Végül megszórjuk a durvára aprított dióval és rövid ideig állni hagyjuk.
  4. Közben a bagettet vékonyan felszeleteljük és a szeleteket a maradék felhevített dióolajon megpirítjuk. A salátát a forró pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss