Elkészítés: A forró olajra öntjük az apró kockára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és azzal is jól átpirítjuk. Rádobjuk a fokhagymát, megszórjuk 1 csapott evőkanál liszttel, átforgatjuk kicsit, majd felöntjük hideg vízzel (rögtön sózzuk, hogy a letapadt liszt feloldódjon). Ízesítjük őrölt borssal, ételízesítővel, hozzátesszük a krumplit és a zöldborsót. Ha felforrt, megszórjuk pici pirospaprikával.
Amíg készre fő (kb. 10 perc), elkészítjük a grizgaluskát: a tojást kis tálban villával habosra verjük, pici sóval, borssal ízesítjük, és annyi búzadarát teszünk hozzá, hogy sűrűbb nokedlitészta állagú legyen. Hagyjuk kb. 5 percig pihenni, majd a forró levesben melegített kiskanállal fél kanálnyi adagokban a kész levesbe szaggatjuk. (A pihentetés alatt megkeményedik a massza, és így lesz tökéletes az állaga a levesben.) Lassú tűzön kb. 5 perc alatt a többszörösére duzzad.
A végén friss petrezselyemmel ízesítjük, díszítjük.