Elkészítés: A tészta hozzávalóit a tojássárga kivételével összemorzsoljuk az ujjaink hegyével, beletesszük a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk az egészet. Ha nem áll össze, tehetünk hozzá 1 kanál tejfölt is. Gyorsan dolgozzunk, ne olvadjon meg a vaj. Fóliába csomagolva hűtőszekrényben pár órát pihentetjük.
Vékonyra kinyújtjuk, kiszúrjuk különböző formákkal, és forró sütőben pár perc alatt vilagosra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg.
A fehércsokit gőz fölött felolvasztjuk, diónyi vajat és 2 kanál tejszínt teszünk bele, felét ételfestékkel színezzük. A csokit is felolvasztjuk, ide is teszünk vajat és tejszínt.
A kekszek tetejét megkenjük a csokimázakkal, cukorgyönggyel díszítjük, ha megszáradtak, a cukor dekortollal rajzolunk rájuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre