Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teknősbéka torta

120 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2,5 dl tejben elkeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingokat, majd hozzáadjuk a többi tejet és a zselatint, és sűrűre főzzük. Lehütjük, majd apránként hozzákeverjük a túrót.
  2. Lekvárral összeragasztjuk kettesével a piskótatallérokat. Egy kerek tálat vagy egy nagyobb tésztaszűrőt kibélelünk folpackkal, majd rakunk bele egy kis krémet, majd piskótatallért, majd ismét krémet, majd tallért, amíg el nem fogy a krém. A tetejét kirakjuk piskótával, beborítjuk folpackkal, és berakjuk egy éjszakára a hűtőbe.
  3. A hűtőből kivéve levesszük róla a fóliát, és óvatosan egy tálcára borítva lehúzzuk róla a folpackot. Meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük a kivit, és körberakjuk vele a tortát. A teknős fejét, farkát és lábát kiviből készítjük, a szemét szegfűszegből.

    Még több túrós finomság >>> 

    Még több torta >>> 

    Gyümölcsös receptek >>> 

    Gyerekeknek, gyerekekkel >>> 

Ezek is érdekelhetnek