Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tekert kakaós kalács

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 tk só
  • 9 dl tej
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • A kalács lekenéséhez:
  • 1 db tojássárgája
  • lekvár
  • A kalács locsolásához:
  • 1/2 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejjel. Egy tálban alaposan összegyúrjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a tejet, a sót, a porcukrot és az élesztőt. Ezután letakarva, meleg helyen a háromszorosára kelesztjük.
    2. Ha megkelt, négyfelé vágjuk, és 4 db cipót formálunk belőle. 2 cipót kakaóporral ízesítünk.
    3. A kakaó nélküli tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére (25×39 cm), vékonyan megkenjük lekvárral, majd rátesszük az ugyanekkorára nyújtott kakaós lapot. Feltekerjük, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A másik 2 cipóval ugyanígy járunk el.
    4. További fél órát kelesztjük, majd lekenjük tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
    5. A sütés vége felé felmelegítjük a tejet, belekeverjük a vaníliás cukrot, és meglocsoljuk vele a kalácsot (ettől lesz a kalács szép foszlós).
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin