Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínnel töltött mákos muffin

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg darált mák + a szóráshoz
  • 2 db tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • 25 dkg író
  • 25 dkg eper
  • 2,5 dl habtejszín
  • 25 dkg liszt
  • 3 tk sütőpor
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak habfixáló
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Összekeverjük a darált mákot, a lisztet, a sütőport és 1 csipet sót. Egy másik tálban felhabosítjuk a tojásokat a cukorral, majd gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a puha vajat. Összeöntjük a két tál tartalmát, hozzáadjuk az írót, és az egészet alaposan összedolgozzuk.
  2. Az így kapott masszát egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlival kibélelt mélyedéseibe töltjük, megszórjuk egy kevés darált mákkal és 1 tasak vaníliás cukorral. A sütiket a 200 fokra előmelegített sütő alsó részében 20-25 percig sütjük. Azután kivesszük, a muffinokat néhány percig hűlni hagyjuk a tepsiben, majd mindet kiszedjük belőle, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A megtisztított epret felszeleteljük. A tejszínt kemény habbá verjük a megmaradt vaníliás cukorral és a habfixálóval. A muffinok kalapját levágjuk, a sütikre egy kevés tejszínhabot kanalazunk, az eperszeleteket elrendezzük rajta, végül rátesszük mindre a tetejét. Egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk. Néhány eperszemmel díszíthetjük.

10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY >>> 

A legfinomabb MÁKOS SÜTEMÉNYEK >>> 

MÁKOS-CITROMOS MUFFIN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss