Elkészítés: Kivajazok egy akkora tepsit vagy hőálló tálat, amelybe beleférnek a hússzeletek. A filézett csirkemelleket megmosom, és vizszintesen kettévágom. Így két vékonyabb mellszeletem lesz.
Megsózom mindkét oldalát.
A tojásokat felverem, a sajtot durvára reszelem (a sajtreszelő legnagyobb lyukú oldalán). Egy tányérba lisztet öntök, beleforgatom a húst, majd a tojásba, végül a sajtreszelékbe mártom, és belefektetem az előkészitett edénybe. Ezt folytatom mindaddig, amíg elfogynak a hússzeletek. Tejszínnel leöntöm (el kell lepnie) a húsokat, és lefóliázom az edény tetejét.
Előmelegített sütőbe tolom, és közepes lángon kb. 30-35 percig sütöm.
Ezután a fóliát levéve kicsit megpirítom a megolvadt sajtot, hogy szép rózsaszín legyen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre