Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral vagy alufóliával bélelt kerek, 18-20 centi átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Ha elkészült rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt vagy a fóliát, és kihűtjük.
Közben a krémhez a hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, a reszelt narancshéjat, a szitán átpasszírozott meggylekvárt, és 10 percre hűtőbe tesszük.
Most a piskótát lapjával félbevágjuk, megkenjük a krém 3/4 részével, ráfektetjük a tetejét, majd körbekenjük a maradék krémmel.
Végül az étcsokit és a fehércsokit külön-külön tálkába tördeljük, vízgőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd az étcsokit a torta tetejére öntjük, evőkanállal vagy spatulával gyorsan elsimítjuk. Az olvadt fehércsokit papír nyomótölcsérbe kanalazzuk, és kerek csíkokat nyomunk belőle az étcsokira. Bambuszpálcával vagy fogpiszkálóval a két csokit ellentétes irányban kihúzzuk, és ettől lesz szép mintás a teteje.
1-2 órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor forró vízbe mártott éles késsel cikkekre vágva tálaljuk.