Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaót, a sütőport, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott, lisztezett formába öntjük, és megsütjük.
A krémhez a tejet, a pudingport és 1 evőkanál cukrot felfőzünk, és kihűtjük. A többi hozzávalót (a lekvár kivételével) habosra keverjük, a pudinghoz adjuk. A piskótát kettévágjuk, megkenjük vékonyan lekvárral, majd a krém kb. felét rásimítjuk. A többi krémet a piskóta tetejére, oldalára kenjük. A zselatint beáztatjuk 2 evőkanál vízbe, és 5 perc után megmelegítjük. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd beletesszük a felmelegített zselatint. Ezt a tejszínt rákenjük a torta tetejére, és az oldalát is bevonjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre