Elkészítés: Lapos tepsiben 5 tojásból piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a cukrokkal, az olajjal és a tejjel géppel jól kikeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet a sütőporral, hozzáreszeljük a citromhéjat és a maradék hozzávalókat, végül beleforgatjuk a fehérjehabot.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. Kb. 12 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
Ez idő alatt elkészítjük a krémet: a tejszínt a vaníliás cukorral és 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a vége felé hozzászórjuk a habfixálót is.
Egy másik magasabb tálba beledaraboljuk az epret (10-15 szemet hagyjuk egészben, ez lesz a közepén a díszítés), hozzászórjuk a maradék cukrot, hozzáadjuk a citromlevet, majd botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a túrót és a zselatinfixet, majd botmixerrel tovább keverjük, amíg szép sima lesz. A végén hozzákeverjük a tejszínhabot is.
A kihűlt tészta 2 szélét vékony csíkban levágjuk, és (a kép szerint)
a maradék tésztát hosszában félbevágjuk, így 2 hosszú lapot és 2 vékony csíkot kapunk. A túrós-tejszínes krém felét rákanalazzuk az alsó piskótalapra, ebbe belenyomjuk a két csík tésztát, melyek közé szorosan az egész eperszemek kerülnek, befedjük a maradék krémmel, és letakarjuk a tetejével. Az oldalait elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük 1-2 órát dermedni, után szeletelhető.