Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínhabos-epres-túrós süti

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 6 evőkanálliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 3 dl habtejszín
  • 5 evőkanál cukor
  • 70 dkg eper
  • 1 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés

    Elkészítés: Lapos tepsiben 5 tojásból piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a cukrokkal, az olajjal és a tejjel géppel jól kikeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet a sütőporral, hozzáreszeljük a citromhéjat és a maradék hozzávalókat, végül beleforgatjuk a fehérjehabot.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. Kb. 12 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.

    Ez idő alatt elkészítjük a krémet: a tejszínt a vaníliás cukorral és 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a vége felé hozzászórjuk a habfixálót is.

    Egy másik magasabb tálba beledaraboljuk az epret (10-15 szemet hagyjuk egészben, ez lesz a közepén a díszítés), hozzászórjuk a maradék cukrot, hozzáadjuk a citromlevet, majd botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a túrót és a zselatinfixet, majd botmixerrel tovább keverjük, amíg szép sima lesz. A végén hozzákeverjük a tejszínhabot is.

    A kihűlt tészta 2 szélét vékony csíkban levágjuk, és (a kép szerint)
    a maradék tésztát hosszában félbevágjuk, így 2 hosszú lapot és 2 vékony csíkot kapunk. A túrós-tejszínes krém felét rákanalazzuk az alsó piskótalapra, ebbe belenyomjuk a két csík tésztát, melyek közé szorosan az egész eperszemek kerülnek, befedjük a maradék krémmel, és letakarjuk a tetejével. Az oldalait elsimítjuk.

    Hűtőbe tesszük 1-2 órát dermedni, után szeletelhető.

Megjegyzés

Nem díszítettem a tetejét semmivel, de bármit használhatunk, csokimázat vagy csak csurgatást, esetleg porcukrot.

ekesandi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin