Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes zöldhagymaleves füstölt hússal

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A füstölt marhahúst előző este beáztatjuk, majd apróra felkockázzuk.

A hagymaleveleket alaposan megmossuk és felaprítjuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy edényben feltesszük főni a húst és a bacont, amikor már teljesen megfőtt, beletesszük a hagymaleveleket, épp egyet forralunk rajta, majd majd hókiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejet és a tejszínt.

A sajtot mindenki ízlés szerint tesz bele és az ecetet is, a petrezselyemmel díszítjük.

Megjegyzés

A szomszédom nem szereti a zöldhagymák levelét, csak a fehér szárát, és mindig áthozza nekem. Hiába mondom neki, a levelekben van az értékes klorofil, és bűn kidobni. - molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss