Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-zöldborsós csirkeragu

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A megmosott csirkét leveses fazékba tesszük a babérlevéllel, a borókabogyóval, a szegfűszeggel, a szemes borssal és 1/2 tk sóval együtt. Annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, majd felforraljuk. Közben a leveszöldséget megtisztítjuk és feldaraboljuk.
  2. Forrás után a tüzet mérsékeljük, és a főzőlé tetejéről habszedő kanállal eltávolítjuk a habot. A leveszöldséget a fazékba tesszük, és a csirkével együtt puhára főzzük kb. 1 óra alatt. Közben a habot időről időre leszedjük.
  3. A csirkét kivesszük a fazékból, és hűlni hagyjuk. A főzőléből kimérünk 2,5 dl-t. A csirke húsát leválasztjuk a csontokról és falatnyi darabokra vágjuk.
  4. A vajat gyenge tűzön felolvasztjuk, és világosra pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük kb. 1/2 dl fehérborral, és habverővel simára keverjük. Folytonos keverés közben egymás után hozzáadjuk a maradék bort, a kimért főzőlét és a tejszínt. Beleforgatjuk a zöldborsót, valamint a spárgát, és kb. 5 percig forraljuk.
  5. A húst felmelegítjük a zöldséges szószban, és sóval, borssal, valamint frissen facsart citromlével ízesítjük. Frissen tépett petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss