Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tejszínes zöldborsóleves

default user icon
1 3.5/5

Hozzávalók

  • 75 dkg zöldborsó,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 l tyúkhúsleves (kockából is készülhet),
  • 2 dl tejszín,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 4 dkg vaj,
  • só,
  • bors mentalevél

Elkészítés

    A zöldborsót megtisztítjuk. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a felkarikázott pórét (a zöldjét is). Meghintjük liszttel, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a zöldborsót. Sóval, borssal, mentalevéllel ízesítjük. Fedő alatt megfőzzük. A mentát kidobjuk, a leves felét összeturmixoljuk. A pürét visszaöntjük a fazékba. Felöntjük a tejszínnel és összemelegítjük, de már nem forraljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

45marika
Bocsánat! Nekem egy kicsit furcsa a mentás zöldborsóleves. A nagymamám nem így főzte. A zöldborsónak legyen borsó íze. Erre mondják: ahány ház, annyi szokás!

Hasonló Receptek

Magazin