Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes zöldborsófőzelék

Hozzávalók

  • 1 kg zsenge zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só (ízlés szerint)
  • 2 tk cukor (elhagyható)
  • 2-3 ek liszt
  • 3 dl tejszín
  • 5 dl víz
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A zöldborsóhoz hozzáadjuk az olajat, majd párolni kezdjük. Közben többször megkeverjük, és megszórjuk a cukorral, majd tovább pároljuk. Pár perc után hozzányomjuk a fokhagymát, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és tovább pároljuk. Ezután felöntjük a vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük (figyeljünk, nehogy szétfőzzük a borsószemeket).
    2. A lisztet simára keverjük a tejszínnel és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett a borsóhoz adjuk. Ezután kevergetve addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik. Fasírttal tálaljuk.

Megjegyzés

A friss, zsenge zöldborsóból készült főzelék olyan finom, hogy nem lehet abbahagyni...

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin